• Voorbereidingen op de Local Legends Cup

  Grote schoonmaak op het JD Maurikveld

  Op 03 juli is het dan eindelijk zover. Er kunnen weer wedstrijden gespeeld worden tussen voetbalverenigingen. Ter voorbereiding hierop hebben we de accommodatie bij FDS nog even een flinke poetsbeurt gegeven.

 • Met een mooie combinatie van leden en bestuursleden werden afgelopen zaterdag even flink de handen uit de mouwen gestoken. Een combinatie van veel poetsen, opruimen en klussen. Tijdens de klusdag kwamen we er achter dat een aantal leden kwaliteiten bezit die we nog niet kenden. 

  Van Kartal en Marc wisten we wel dat ze op het veld beschikken over een uiterst verfijnde techniek, maar dat gevoel hebben ze blijkbaar ook in hun vingers. Als een stel ware picasso’s namen ze de buitenzijde van onze kantine onder handen en voorzagen zo onze prachtige kantine weer van een nieuwe look!

  Door Klaasjan werden we juist op een heel andere manier verrast. Op het voetbalveld is Klaasjan het toonbeeld van rust, techniek en overzicht. Wanneer je hem echter wat bruut tuingereedschap geeft, dan verandert dit beeld compleet. Als een beest ging Klaasjan los op het ongewenste onkruid op ons prachtige terras en na ongeveer twee uren van noeste arbeid zag ons terrasje er weer als nieuw uit. Hulde!

 • Binnen in onze prachtige kantine vond er op deze mooie zonnige dag een wisseling van de wacht plaats. Jarenlang had “Henry de stofzuiger” trouw dienst gedaan. Helaas hadden we moeten constateren dat Henry nu toch echt de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt. Al enkele jaren stond Henry wat minder recht op zijn wieltjes en dit begon nu toch echt zijn tol te eisen. Het was tijd voor vers bloed!

  Gelukkig hebben we dan Jan ter Horst nog en die had nog wel een leuke upgrade in gedachten. Henry was natuurlijk een “State-of-the-Art-stofzuiger”, maar Jan vond dat we nu “Intergalactisch Stof” moesten gaan opzuigen. Oftewel: Stofzuigen zoals dat gebeurt in Star Wars…

  Na enige tijd klussen in zijn schuur kwam Jan opdraven met een stofzuiger die nog het meest weg heeft van R2-D2 uit Star Wars. Een stofzuiger die ongeveer net zo groot is als onze kleinste spelers en qua loopvermogen en kracht ook niet veel voor hen onder doet. We nemen hem vanaf nu: R2-FDS2 ! Leon had de bedieningen van “R2-FDS2” al snel onder de knie en wist met de volle 3000 watt de vloertegels in onze kantine haast los te zuigen.

 • Na een dag poetsen en klussen zijn we er nu helemaal klaar voor om DVSV en vv Scheerwolde hartelijk te ontvangen op het JD Maurikveld. Hoog tijd voor de Local Legends Cup!

  Local Legends Cup