• Voorbereiding op seizoen 2020-2021

  Abrupt einde seizoen 2019-2020

  Het seizoen 2019-2020 werd dit voorjaar abrupt stopgezet en uiteindelijk zelfs vroegtijdig beëindigd. We waren het jubileumjaar 2020 ingegaan vol grootse verwachtingen; een 60-jarig jubileum en zelfs een kampioenschap leek binnen handbereik te liggen…

  Helaas bleek de werkelijkheid vanaf maart nogal anders en prijzen we ons gelukkig dat we op en rond onze vereniging niet al te zwaar door het covid-virus zijn getroffen. De schrik vanwege enkele besmettingen in onze ‘verenigingskring’ was er wel degelijk. Maar gelukkig is een ieder weer gezond en zijn we ons er van bewust dat het veel erger had kunnen zijn.

  We hopen dat een tweede golf ons bespaart zal blijven en we binnen de huidige geldende beperkingen weer geregeld sportief samen kunnen zijn.

  FDS – DVSV

  De aanloop naar het nieuwe seizoen was dit keer lang, érg lang! Inmiddels was het al 259 kalenderdagen geleden dat we een voetbalwedstrijd hadden gespeeld. (14-12-2019 FDS – Rouveen 3-0) In de tussentijd was er uiteraard wel af en toe wat getraind…

  Een grote opsteker was dat het ons scouting-apparaat is gelukt om een groep uiterst talentvolle nieuwe spelers aan de selectie toe te voegen. Deze spelers moeten door Tiddo natuurlijk nog wel even worden bijgespijkerd op tactisch vlak. Het is immers alom bekend dat FDS2 een erg complex spelsystem heeft… Kortom, werk aan de winkel. Deze zomer had Tiddo lang nagedacht over de invulling van de seizoensvoorbereiding en de uitkomst was even simpel als dat het briljant was: We doen gewoon één wedstrijdje, dan blijven we lekker fit voor de rest van het seizoen!

  Twee grote vedettes van de club hadden lopende seizoen 2019 – 2020 aangegeven het na het seizoen voor gezien te houden. Beiden hadden inmiddels meer dan genoeg prijzen gewonnen in hun imposante carrières en waren klaar voor hun voetbalpensioen. We hebben het hier over Robert van den Berg en Luben Piest. Speciaal voor deze mannen hadden we de buren uit Darp bereid gevonden om weer eens een ouderwetse derby te spelen.

  Het begin van de wedstrijd was nog een beetje onwennig, maar al snel begon het prima te lopen en vonden ook onze nieuwe aanwinsten hun draai binnen het team. Het vertrouwde positiespel was snel weer te zien, de aanvallen liepen gesmeerd en de verdediging veranderde langzaam weer in de bekende Berlijnse Muur.

  Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam uiteindelijk in de tweede helft. Gedurende enkele minuten werd ons team versterkt door de zoons van Robert en Luben. Al snel werd ons duidelijk dat het gemis van onze twee sterkhouders over een aantal jaar wel weer zal worden gecompenseerd. Deze jonge mannen hebben duidelijk veel talent van hun moeders geërfd, daar kunnen wij de komende jaren de vruchten weer van gaan plukken!

  De wedstrijd eindigde na bijna 70 slopende minuten in een 3-3 eindstand. Dit gaf op zich prima de verhoudingen weer. Op 12 september gaat het nieuwe seizoen starten met een uitwedstrijd tegen Alcides 3.

  Vol verwachting kijken we allemaal uit naar een sportief en vooral gezond nieuw voetbalseizoen!