• Vitesse ’63 – FDS 1-2

  Op zaterdag 07 december stond de uitwedstrijd tegen Vitesse ’63 op het programma. Even was Tiddo geschrokken… moesten we nu werkelijk richting de Gelredome???? Al snel bleek dit niet het geval, we moesten naar het Drentse dorpje Koekange.

  De schrik was bij Tiddo echter nog niet helemaal verdwenen en dus besloot hij wat uitvoeriger onderzoek te doen naar onze tegenstanders en hun bijbehorende dorpje. De naam “Koekange” bleek een verbastering te zijn van het Franse “le Pais de Cocagne” oftewel: Luilekkerland! Na deze ontdekking had onze aanstaande tegenstander ineens de volle aandacht van Tiddo!

  Snel zette Tiddo zijn leesbril op en begon door zijn 13-delige encyclopedie te bladeren. Hier las hij het volgende over Luilekkerland:

  “In de Middeleeuwen was Luilekkerland een aantrekkelijk droomland. De gebraden ganzen vlogen door de lucht, de pannenkoeken groeiden aan de bomen en de rivieren waren van limonade. Om er te komen, moest men zich naar verluidt wel eerst door een rijstebrijberg heen eten.”

  De rest van de week dacht Tiddo niet meer na over de tactiek, het aanstaande winterweer, of het beperkte aantal spelers… Nee; Luilekkerland daar wilde hij naartoe en snel! Op donderdagavond 05 december hield Tiddo alvast een generale repetitie met marsepein, speculaas en pepernoten… De Sint had best mooie cadeaus in Tiddo zijn schoentje gedaan, maar zaterdag hoopte hij pas echt getrakteerd te worden…

  Bij het vertrek vanaf de Havelterberg vergat Tiddo te tellen hoeveel spelers we nu hadden. Het enige dat even geteld werd waren de wielen aan Toby zijn auto. Sinds vorig seizoen is dit immers een standaard veiligheidsprocedure geworden… Het waren er 4; ruim voldoende!

  Bij aankomst in de kleedruimtes bleek dat Vitesse ‘63 net zoveel mannen- als vrouwenteams had. Sterker nog; de vrouwen waren hier duidelijk aan de macht, want op het hoofdveld speelde Dames 1 hun wedstrijd. Wij moesten het doen met veld 2.

  Eenmaal aangekomen op het veld bleek de nadere uitwerking van Luilekkerland niet helemaal te zijn wat Tiddo ervan gehoopt had. Er hingen in ieder geval geen pannenkoeken in de bomen… Sterker nog; we speelden op een veld dat gemaakt was van gerecyclede autobanden en de dug-out leek nog het meest op de vitrine van een middelmatige snackbar. Door de lucht vlogen ook geen gebraden ganzen, maar alleen een hand vol grauwe zeemeeuwen en de rivier van limonade was ook nergens te bekennen. Het enige drinkbare waren de onophoudelijke slagregens die in Tiddo zijn gezicht sloegen. Wat een deceptie!

  Het eerste wat we in de wedstrijd cadeau kregen was een tegentreffer. Niet bepaald het cadeau waar Tiddo om gevraagd had! Naarmate de wedstrijd vorderde leek het hier ook bij te blijven. We kregen kansen zat, maar hadden niet de behoefte om er ook maar eentje in het doel te schieten…

  Maar… na ongeveer een uur spelen veranderde alles. De troosteloze omstandigheden hadden blijkbaar ook vat gekregen op de oorspronkelijke bewoners van Luilekkerland, want één van hun spelers had er duidelijk geen zin meer in. Na wat schelden en ballen wegtrappen kreeg hij zijn zin van de scheidsrechter en mocht vervroegd onder een heerlijk warme douche gaan staan.

  Voor ons was dit het signaal om er toch nog wat van te maken. Massaal trokken we nu ineens ten strijde. Alle kou en ellende was nu vergeten! Michel bleek al helemaal niet vatbaar meer door de barre omstandigheden en met een droge knal en een geplaatste kopbal zette hij ons op voorsprong.

  Voor nog twee spelers uit Luilekkerland was dit het sein om ook alvast aan een warme douchebeurt te beginnen. Netjes vroegen ze de scheidsrechter of ze alvast mochten gaan en ruim voor het laatste fluitsignaal stonden ze mekaars rug al in te zepen.

  Voor de vorm speelden we de wedstrijd nog even uit en namen zo het onverwachte cadeau gretig in ontvangst. Koekange bleek toch nog een werkelijk Luilekkerland!

  Maar het jaar 2019 zit er nog niet op! Ondanks de barre, onmenselijke weersomstandigheden heeft de KNVB in al haar wijsheid besloten dat we voor de winterstop nóg een keer moeten voetballen. Zaterdag rest nog de topper tegen Rouveen. Uiteraard is hierbij ook weer alle hartverwarmende support welkom!