• Noordscheschut7 - FDS2 2-6

  In de afgelopen seizoenen hadden we een aantal wat onrustige wedstrijdjes gespeeld in en tegen Noordscheschut. Dit gaf vooraf wat extra wedstrijdspanning, maar nam het vertrouwen in een goede afloop zeker niet weg.

  Aan het roer stonden vandaag twee doorgewinterde veteranen: Rick en Renzo. Rick was dinsdag tijdens een zware training van Greem ernstig geblesseerd geraakt aan zijn lies. Greem had op Youtube filmpjes zitten kijken van High-Intensity-Yoga-trainingen en ging deze nieuwe methode dinsdag op ons testen. De flexibele benen van Rick waren blijkbaar niet voorbereid op deze intensieve vorm van sport… Ook Renzo was geblesseerd… zei hij. Wat hij precies had wisten we niet en dus mocht hij gewoon in zijn voetbalpakje plaatsnemen op de bank.

  Aangekomen op het veld ging er een zucht van verlichting door de selectie. Vandaag zouden we een keer niet onderworpen worden aan een hardloopwedstrijd met een stel hyperactieve tieners. Dit keer hadden we gewoon een stel tegenstanders uit onze eigen leeftijdscategorie. Vooral voor de spelers die de wedstrijdvoorbereiding alvast waren gestart op het verjaardagspartijtje van Robert was dit een leuke opsteker.

  We begonnen redelijk aan de wedstrijd, maar dit leidde niet direct tot grote kansen. Greem bleek vandaag wat minder balvast dan we hadden gehoopt en dus paste Rick de tactiek snel aan. We moesten de bal nu maar gewoon tegen Greem zijn hoofd aan schieten. Al snel bleek dit een gouden greep, want binnen 10 minuten hadden we twee caramboles gemaakt via het hoofd van Greem en stonden we op 0-2.

  Onze tegenstanders waren door deze creatieve vondst van Rick duidelijk onder de indruk en hun defensie wankelde. Pieter en Tom waren er daarna als de kippen bij om hier gebruik van te maken en maakten soepeltjes de 0-3 en 0-4. Vlak voor rust deed Noordscheschut nog wel wat terug, maar met een comfortabele 1-4 gingen we aan de thee.

  In de rust kregen we van onze zwaar geblesseerde coaches een tussentijdse analyse die opgebouwd was uit twee delen. De eerste analyse werd gedaan door Rick en die ging vooral over de hoge ballen, kopkansen en hoe we het overzicht konden behouden. Vervolgens gaf Renzo aan wat er allemaal tot op ongeveer 1,5 meter hoogte was gebeurd op het veld, welke goede en slechte dribbels hij had gezien en op welke plekken het veld er goed bij lag. Kortom, allemaal nuttige informatie waar we in de tweede helft ons voordeel zouden kunnen doen.

  Na de rust was er geen vuiltje meer aan de lucht en konden we de wedstrijd geroutineerd uitspelen. Tom en Lukas scoorden beiden nog een keer en ook Noordscheschut maakte er nog eentje: 2-6. Een fraai resultaat op deze zonnige zaterdagmiddag.