• Nieuwe ronden, nieuwe kansen!

  In de afgelopen maanden had het bestuur van FDS geconstateerd dat de huidige selectie van FDS niet breed genoeg meer was. Het ging hier niet over de fysieke breedte van de spelers - dat zit over het algemeen wel goed - maar het ging hier over de breedte van de selectie qua aantal spelers.

  Tijdens de intelligente lockdown was er een scoutingsteam door het bestuur aangesteld, dat op zoek moest gaan naar versterkingen. Hierbij werden alle bestaande voetbalnetwerken nog maar eens aangeboord en werden ook de wat schimmige contacten van Carel ‘Raiola’ Kuipers enkele malen betrokken bij de gesprekken.

  Bij de start van het seizoen bleek de oogst gigantisch! In totaal hebben we 7 nieuwe leden aan onze prachtige vereniging weten toe te voegen.

  Een korte introductie van onze nieuwe aanwinsten:

  Jordy Koppers; was vorig jaar al lid geworden van onze mooie club, maar had door de Corona-lockdown nog geen kans gehad om minuten te maken op de Baarg. Gaat zorgen voor de nodige snelheid op de flanken.

  Jeroen Oosterhof; Na een aantal jaren weer terug op het oude nest. Zou als oud voetbalprof sowieso een versterking moeten zijn. Lijkt in ieder geval nog lang niet versleten!

  David Radomisli; Na enkele tropenjaren in de Stille Oceaan is hij weer geland op de Havelterberg. We verwachten van hem veel samba-voetbal óf Hula-dansjes.

  Robert Spijker; Is de broer van onze oud trainert Harm… Zou tactisch gezien dus een enorme aanwinst voor het team moeten zijn… De verwachtingen zijn hoog gespannen!

  Henry ter Horst; Na lang onderhandelen hebben we hem weten over te nemen van de Steenwijker Boys. Geeft Tiddo nóg weer meer mogelijkheden in de verdediging.

  Marc Bruinenberg; Na het failliet van Scheerwolde1 was Carel Raiola er als de kippen bij om dit talent in zijn stal te plaatsen. Schijnt ook zangtalenten te hebben…

  Fons Fennis; Was aangetrokken als versterking op het middenveld. Na de komst van alle eerder genoemde concurrenten wilde hij graag een stapje terug doen en pakte toen de voorzittershamer maar op.

  Zoals Theo Reitsma op 25 juni 1988 al zei: “Ja, dit is een goed stel hoor!”

   

  De eerste wedstrijden

  De eerste 2 wedstrijden van de competitie waren meteen al 2 flinke krakers. Uit naar Alcides3 en uit naar Rouveen6. Twee tegenstanders die we nog kenden van vorig seizoen en waar we destijds ook de handen vol aan hadden.

  De voorbereiding op de wedstrijd tegen Alcides3 werd gedaan door Renzo. Hij kende immers alle ins & outs van de Meppeler voetbalwereld en kon iedereen tot in detail op de hoogte brengen van onze aankomende tegenstanders. Uiteraard moest iedereen ondertussen nog wel alle glorieverhalen van Renzo aanhoren uit zijn tijd in Alcides2… Dat namen we maar op de koop toe.

  De Inside-Information van Renzo miste zijn doel niet, want vanaf de start hadden we de tegenstander in de tang en al snel stond het 0-3 via 2 doelpunten van Jordy en eentje van Greemm. Hiermee gingen we de rust in en daar besloten we in goed overleg dat we het de tweede helft wel op halve kracht aan zouden kunnen.

  In de tweede helft hadden we dan ook binnen een kwartier al 2 doelpunten om onze oren en leek het toch nog spannend te worden. Gelukkig had Greemm in de rust de voorzet-schoenen van Renzo geleend en dus waaide de eerste de beste poging op een voorzet zomaar het doel van Alcides in. Uiteindelijk kwam Alcides nog terug tot 3-4, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

  Helaas bleek na de wedstrijd de fysieke schade niet mee te vallen. We hadden nogal wat blessures opgelopen… Edwin, Marc en Jeroen (van der Meer) hadden last van de spiertjes en David bleek zelfs zijn Achillespees gescheurd te hebben. Werk aan de winkel voor de clubarts!

  Een week later was Rouveen6 de tegenstander. Onder toeziend oog van Voorzitter Fons begonnen we wederom sterk. We kwamen op 0-2 via Arjan en Klaasjan, maar wisten dit niet lang vast te houden. Na de 2-2 wist Greemm uit een fraaie aanval toch de 2-3 te maken en leek de winst wederom binnen. Na een lichte overtreding van Rick werd de bal op de stip gelegd. Toby, onze Berlijnse muur in het doel, heeft zijn been in het gips en voor onze interim-keeper Leon was er helaas geen houden meer aan. 3-3.

  Ook na deze krachtmeting was er weer de nodige schade opgelopen door onze sterren… Renzo en Henry raakten op het veld geblesseerd. Jeroen Oosterhof wist zichzelf thuis in de derde helft nog te blesseren en meldde zich ook in de lappenmand. Mede door deze blessures bestaat er nu een reële kans dat ook Rachid zich voor de volgende wedstrijd zal moeten omkleden…

  Na 2 wedstrijden staan we op 4 punten. Het had uiteraard beter gekund, maar hier hoeven we zeker niet ontevreden mee te zijn.

  Komende zaterdag ontvangen we Vitesse ’63 op de Baarg.

  Alle mentale en verbale steun is hierbij uiteraard welkom!