• Nieuwe Doel(stelling)en

  Nieuwe Doel(stelling)en

  Dit voorjaar hebben we een flitsende ledenwervingscampagne gelanceerd en dit heeft zeker wat opgeleverd. Allereerst is de huidige selectie van ons recreatieve aangevuld met een aantal goede versterkingen, waardoor dit team eigenlijk al niet meer recreatief genoemd kan worden. De verwachtingen zijn hoog gespannen!

  Tot onze verrassing heeft de ledenwerving echter ook de ietsje oudere garde weten te bereiken met als direct gevolg de oprichting van een volwaardig 35+ team. Een selectie die bestaat uit een combinatie van oud spelers en oudjes uit de huidige selectie. Aan ervaring geen gebrek!

  De oprichting van het nieuwe team maakte het wel noodzakelijk om de faciliteiten op de Baarg nog verder uit te breiden. We moeten nu immers op 2 kleine velden tegelijk spelen… en we hadden hier nog niet voldoende kleine doeltjes voor. We moesten dus op zoek naar nieuw materieel.

  Na een korte zoektocht op het internet kwamen we uit bij een voor ons bekende voetbalvereniging: Vitesse ’63. Enkele jaren geleden hadden we hier nog een uitwedstrijd gespeeld die diepe indruk op de meeste spelers had gemaakt. De betreffende scheidsrechter was weliswaar lid van Vitesse ’63, maar bleek stiekem ook een beetje een zwart-wit hart te hebben. Wij waren het in ieder geval eens met al zijn beslissingen tijdens die wedstrijd. Hulde aan de scheids!

  De afgelopen jaren hadden we ook al gezien dat de accommodatie er in Koekange altijd prima bij staat en dus waren we wel geïnteresseerd om van hen een aantal doelen over te nemen die niet meer werden gebruikt. De deal hiervoor was snel gesloten. We hoefden de doelen nu alleen nog even op te halen.

  Het vervoeren van deze doelen leek op voorhand een lastige missie. Gelukkig hadden we de platte kar van het seizoen 2019-2020 nog startklaar staan. In dat jaar stonden we in de winterstop onbedreigd bovenaan de ranglijst en hadden we de banden van de platte kar ook al opgepompt. Tot ons geluk hadden Stoffel en Tygo ook tijd om de voetbalvereniging te helpen en zo was het retourtje Koekange snel geboekt.

  Er volgde een barre trekker tocht door Darp, Havelte, Oosteinde en Weerwille. Onderweg moesten we zowel de heen- als de terugweg nog bijtanken en onderweg maakten we ook enorm veel nieuwe vrienden. Vele automobilisten bleven langere tijd achter ons rijden om dit spektakel te aanschouwen en passeerden ons uiteindelijk vriendelijk toeterend.

  Het resultaat mocht er uiteindelijk zijn: we zijn klaar voor een nieuw voetbalavontuur in de veteranenklasse en hopen ook in deze klasse weer de nodige indruk te maken!