• Local Legends Cup – Ronde 1

  Sportieve strijd in de zon!

  Na 287 kalenderdagen was het dan eindelijk weer zover: er konden weer echte voetbalwedstrijden gespeeld worden op De Baarg. Na een lange voetbalwinterslaap konden we op een sportieve manier de strijd aangaan met twee bevriende verenigingen: DVSV 2.0 en vv Scheerwolde.

  De dag werd begonnen met een officieel fotomoment. Eindelijk was het zover: we konden voor het eerst spelen in onze prachtige nieuwe tenues!. Met de hulp van een professionele fotograaf en met strak gekamde haartjes werden we met ons nieuwe tenue vereeuwigd!

  De weergoden hadden duidelijk het blijde nieuws ook meegekregen, want om exact 14.30 uur straalde de zon volop aan de hemel. Dit klinkt fantastisch, maar dit was voor de strijders op het veld (en scheidsrechter Jan ter Horst) na de maandenlange winterslaap best wel even wennen. De strijd tegen DVSV was spannend van begin tot einde. Beide teams speelden vol op de aanval en na 45 minuten stond er een 3-3 eindstand op het bord. Deze wedstrijd was echter slechts het voorprogramma van het belangrijkste moment van deze mooie voetbaldag. Vandaag namen we immers afscheid van Tiddo als onze trainer/coach/motivator/inspirator/mediator/vertrouwenspersoon/voetbalvriend.

  In de afgelopen 28 jaar heeft Tiddo zijn voetbaltechnische kennis proberen over te dragen aan heel veel verschillende voetbalteams. Hij heeft de F-jes op de Havelterberg in de vorige eeuw de basisvaardigheden van het voetbalspel aangeleerd. De afgelopen jaren heeft hij vooral de senioren onder zijn hoede gehad…. maar ook hier moest hij tot zijn eigen schrik veelal ook eerst aan de slag met de basisvaardigheden!

  Op het afgelopen EK is het Frank de Boer niet gelukt om de verwende vedettes binnen enkele weken het 5-3-2-systeem aan te leren. Dit moet voor Tiddo haast wel als een “deja vu” gevoeld hebben. De afgelopen 10 jaar heeft Tiddo precies 43 pogingen gedaan om ons het 4-4-2 systeem uit te leggen. Helaas moeten we constateren dat we het nog steeds niet snappen. Blijkbaar zit het 4-3-3 systeem te diep in ons Hollandse Bloed!

  De komende tijd verwachten we dat Tiddo alle ruimte heeft voor een extra hobby. Het was ons al bekend, dat Tiddo wel houdt van een lekker biertje op zijn tijd en dan vooral de heerlijke Tripel biertjes. Als aanzet voor deze nieuwe hobby kreeg Tiddo ene eigen bierbrouw-startpakket. Hiermee kan hij nu zijn eigen bier gaan brouwen. Wellicht is dit het begin van een legendarische “Baarger Tripel”? Als hij zijn eigen biertje dan eenmaal klaar heeft kan hij hier rustig van genieten met uitzicht op zijn eigen unieke, ingelijste FDS-shirt. Kortom: Tiddo bedankt en denk nog eens aan ons als je aan zo’n heerlijke zelf gebrouwen Tripel zit!

  Na al deze festiviteiten werd het voetbalfeest vervolgd en hierbij werd het publiek dat in grote getalen was gekomen de grote winnaar. De wedstrijd tussen Scheerwolde en DVSV eindigde in 2-2 en de strijd tussen FDS en Scheerwolde eindigde met een 6-2 eindstand. Dus in totaal 20 doelpunten in 3x45 minuten! De meeste spelers zijn het scoren duidelijk nog niet verleerd. De felle zon en de fysieke inspanningen maakten iedereen wel dorstiger dan verwacht. Halverwege de middag moest er al extra voorraad worden aangerukt, maar dit bleek gelukkig nog mogelijk; Stoffel bedankt!

  De dag werd afgesloten met een zeer gezellige, gezamenlijke barbecue. Hiermee dachten we dat we alle hoogtepunten van de dag wel hadden gehad, maar de sportieve strijd bleek nog lang niet gestreden. Twee van de drie wedstrijden waren ’s middags onbeslist geëindigd, maar kregen onverwachts toch nog een nachtelijke verlenging…

  De strijd tussen Scheerwolde en DVSV moest beslist worden met een penaltyserie zoals dat 1000 jaar geleden tussen de hunebedden ook zou zijn gedaan: op blote voeten en zonder handschoenen. In de stromende regen moesten er 3 van de 10 penalty’s gestopt worden. Na 6 penalty’s was de strijd echter al gestreden. De ware afstammelingen van het “Trechterbekervolk” wonen duidelijk bovenop de Havelterberg!

  Ook de wedstrijd tussen DVSV en FDS was in een gelijkspel geëindigd. Deze strijd verdiende natuurlijk ook een winnaar. Na het verlies van het Nederlands elftal was de aandacht van alle sportliefhebbers al een beetje afgebogen naar de olympische spelen en dus volgde er een “sprint à deux” Een hardloopwedstrijd man tegen man. Namens de teams werden de twee snelste mannen naar voren geschoven: Mirko en Kartal. Voor de veel jongere Mirko leek dit een makkie, maar hij kende de geheime bijnaam van Kartal nog niet: “De Luipaard van de Bosporus” Kartal was niet bij te houden en zo werd de eer van FDS netjes gered bij een ondergaande zon!

  We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle, sportieve en gezellige eerste editie van de Local Legends Cup. Wat ons betreft kan dit toernooi direct een klassieker worden. De volgende editie zullen we binnenkort al gaan spelen op het prachtige complex van vv Scheerwolde. Er zijn zelfs al plannen voor een busreisje… Uiteraard zullen we onze volgers hiervan op de hoogte houden!

  Bij deze dank aan alle toeschouwers, deelnemers en vrijwilligers voor de gezellige dag!