• Koeschijtactie bij v.v. F.D.S.

  In de jaren 90 was de verlichting op het trainingsveld aan vervanging toe. Een hele kostbare aangelegenheid voor een amateur voetbalvereniging!

  Door een échte vereniging te zijn is de nieuwe verlichting er gekomen! Drie spelers van het eerste elftal – Roel Boonstra, Jan ter Horst en Harold Roozendaal - bedachten een zeer ludieke actie. Namelijk een koeschijtactie!

  Een koeschijtactie? Een superleuk gokspel; Je verdeeld je voetbalveld in vakjes (kavels) en laat een koe los. De koe zal toch écht wel een keer gaan schijten, ín een bepaald vakje. Het vakje wat de schijt bevat wint is een winnende kavel.

  De kavels werden verkocht met hulp van de hele vereniging. De jeugd ging samen met de senioren huis aan huis om de kavels te verkopen. De hoofdprijs van de winnende kavel was maar liefst ƒ1000,-! De verkoop ging goed en de pers besteedde ook veel aandacht aan de actie. Er werden uiteindelijk drie voetbalvelden verkocht!

  6 september was de spannende dag dat de koe kwam! Het werd uiteindelijk een grote happening met veel publiek. Op het veld stond een tent en er was karaoke en bingo. In de kantine hing een groot tv-scherm waarop de wedstrijd Nederland – België gekeken kon worden. Kortom een gezellige boel!

  De actie was uiteindelijk zeer succesvol. Met het opgebrachte geld kon niet alleen het trainingsveld verlicht worden maar ook nog het hoofdveld!