• In den beginne

  Volgens de overlevering werd er al in de nieuwe steentijd gevoetbald op de flanken van de Havelterberg. Na jarenlang archeologisch onderzoek is hiervoor ook het bewijs geleverd. De doelen die destijds werden gebruikt zijn tegenwoordig nog zichtbaar in het heidelandschap. Deze doelen uit de oudheid worden in de volksmond nu ook wel Hunebedden genoemd. In de jaren 50 zag onze voetbalvereniging uiteindelijk het levenslicht. De eerste jaren ging dit onder de naam SDL. Vanaf 6 januari 1960 werd de naam gewijzigd in Fit Door Sport (FDS). In de afgelopen 55 jaren is er de nodige voetbalhistorie geschreven op de Havelterberg. De naam FDS is dan ook niet meer weg te denken uit de voetballerij in zuidwest Drenthe en de Kop van Overijssel.In 1976 behaalde de vereniging een sportief hoogtepunt. Het eerste elftal won de strijd om de regionale beker van de onderafdeling Zwolle. Het laatste aansprekende succes was het kampioenschap van het tweede elftal in 2006.  In de afgelopen jaren is er met slechts 1 team in de reserveklasse gestreden door FDS.  In het aankomende seizoen komt daar gelukkig weer verandering in!

  Heden

  In het voorjaar van 2015 zijn de eerste contacten gelegd met een groep vrienden uit de omgeving Steenwijk. Deze groep nieuwe FDS-ers zal het lopende seizoen het eerste elftal van de vereniging vormen en uitkomen in de standaardklasse 5A van de KNVB. Dit betekende een flink aantal reisjes richting Friesland, maar ook de terugkeer van de befaamde derby’s met SVBS’77 en Blokzijl. Het reeds bestaande elftal zal blijven uitkomen in de reserveklasse. Het komende seizoen zal dit gebeuren in een Drentse competitie met voornamelijk tegenstanders uit de omgeving van Hoogeveen. Na een jaartje in de polder hadden we genoeg van de zeeklei en zoeken we dus weer de Drentse heidegebieden op. In 2016 promoveert het eerste naar de vierde klasse via de nacompetitie. In 2017 rechtstreeks naar de derde klasse.

  Toekomst

  Elk jaar melden nieuwe leden zich aan voor zowel het eerste als tweede elftal. Het bestuur heeft nu het gevoel dat er iets aan de accomodatie gedaan dient te wordden.

  Plannen worden ontwikkeld en mogelijkheden bekeken om de kleedkamers nieuw te bouwen. Hierover meer elders op deze website.