• FDS2 – Tiendeveen3 10-4

  De datum van zaterdag 27 november stond al wekenlang rood omcirkeld op de kalender die bij Kartal op de wc hing. Dit was immers de dag dat er gestreden moest gaan worden tegen Tiendeveen en tegen deze tegenstander was Kartal altijd op zijn best! Het leek hem dan ook de uitgelezen kans om zijn allergrootste voetbaldroom nu eens waar te maken: Boven op de Havelterberg een hattrick scoren in het shirt van FDS!

  De voorbereidingen op deze persoonlijke missie begonnen al op dinsdag 23 november. Op deze avond speelde één van Kartal zijn favoriete voetbalclubs in de Champions Leauge tegen Ajax. Om 20.45 uur zaten Kartal en Pinkel met een bakje paprika chips op schoot klaar voor een spannende voetbalwedstrijd. De eerste helft verliep nog voorspoedig voor de "De Zwarte Adelaars". De hartstocht en passie spatte eraf; dit was voetbal zoals het gespeeld moest worden! Na rust bleek Ajax helaas toch iets te sterk, maar dat deed natuurlijk niets af aan de prestaties van de Turkse helden.

  Op woensdagavond had Kartal de kans om de opgedane inspiratie zelf om te zetten in een aantal mooie acties. De nederlaag van zijn favorieten in de Champions League had duidelijk geen deuk in zijn zelfvertrouwen geschoten. Geen enkele loopactie werd vermeden en vrijwel ieder schot op doel was raak. De spirit zat er flink in en alle seinen voor een historische zaterdagmiddag stonden nu al op groen!

  In het uur voor de wedstrijd werden de benen en longen op de gebruikelijke wijze flink opgewarmd. Een goede voorbereiding is immers het halve werk! De eerste minuten van de wedstrijd besloot Kartal vooral in dienst van het team te spelen en gunde hij Arjan een handvol kansen. Deze kansen waren deze middag blijkbaar nog niet aan hem besteed en dus was het nu tijd voor “Baarg'ın Beyaz Kartalı”  De Witte Adelaar van de Baarg!

  Een loopactie over de rechterflank luidde een legendarisch kwartiertje in. Na een razendsnelle sprint verscheen Kartal voor de goalie van Tiendeveen en verraste hem met een strakke schuiver door de benen. Deze prachtige treffer had duidelijk een positieve uitwerking op Kartal zijn teamgenoten, want er volgde een vlotte aanval over links en met een beheerste intikker rondde hij deze aanval af bij de tweede paal.

  Het magische kwartier werd uiteindelijk afgesloten met een actie in de kleine ruimte en een onhoudbare knal in het zijnetje. Kartal sloot zijn ogen, strekte zijn armen richting de blauwe lucht en hoorde in de verte het publiek zijn naam scanderen: “Kartal Gol, Gol, Gol!!!!” Dit was Kartal zijn dag, dit was zijn wedstrijd!

  Ter verhoging van de feestvreugde scoorde Jordie ook nog met een fraaie stift en zo gingen we met 4 prachtige treffers op zak de rust in. Blijkbaar had Tiendeveen ondertussen ook twee maal gescoord, maar dat was ons eigenlijk allemaal ontgaan. In de rust was er niets dan lof voor de show die Kartal had opgevoerd en smaakte de thee ineens zoals in een theehuis nabij het BJK Inönüstadion in Istanboel.

  Na rust werd de voetbalshow nog even rustig voortgezet en Kartal had zijn teamgenoten duidelijk geïnspireerd. Kartal gaf nog één keer het goede voorbeeld en ramde ook zijn vierde treffer in het doel. Niet veel later volgden Kartal’s teamgenoten zijn voorbeeld en Pascal en Greem scoorden fraai. Zelfs Arjan had zijn zelfvertrouwen nu weer hervonden en maakte er ook nog een stuk of drie.

  Wederom was er historie geschreven op de Baarg en kon er ook weer een speler toegevoegd worden aan de lijst met historische voetbaliconen die ooit schitterden op het schuine veldje van de Havelterberg!