• FDS2 – Rouveen6 3-0

  Met al acht overwinningen op zak was de euforie bij het bestuur van FDS al weken niet meer in toom te houden. Als gevolg hiervan gaf het bestuur dan ook steeds hogere doelen mee aan de technische staf. De laatste opdracht van 2019 was duidelijk: “we moesten maar eens een keer de nul houden!”

  Dit klinkt vrij eenvoudig, maar vooralsnog was het ons dit seizoen niet gelukt. Tiddo moest derhalve alles uit de kast trekken om dit ultieme doel toch een keer te bereiken. Zoals altijd begint dit bij een juiste voorbereiding en een strakke leiding. Als eerste geheime wapen werd de man met de regenjas ingeschakeld. Tot nu toe hadden we het zonder de technische adviezen van Berry weten te redden, maar nu hadden we alle verdedigende ervaring nodig die voor handen was. Het advies van Berry was duidelijk: Zoek het randje van de spelregels op en als je gesnapt wordt moet je gewoon alles ontkennen. “Scheids ik doe toch niets!”

  Tiddo zijn verdediging had naast al deze praktijkervaring ook behoefte aan een flinke theoretische kwaliteitsimpuls. Een “meesterlijk niveau” zeg maar… en laat dat sinds deze week nou net voor handen zijn met Master Rick Winters! Sinds deze week was Rick immers een internationaal georiënteerde managementprofessional die het vermogen heeft om impact uit te oefenen en duidelijk voor ogen heeft op welke wijze er nog beter georganiseerd kan worden om succesvol te zijn én te blijven. Deze Managementprofessional moest de linker hoeksteen van Tiddo’s verdediging worden. Na deze wedstrijd mocht Rick dan ook de titel “Master of Science in Left Wing Defence Management” toevoegen aan zijn CV. Hij mocht Linksback staan!

  Op vrijdagavond zou Tiddo in De Meenthe de laatste hand leggen aan zijn tactische meesterplan. Voor zover er nog inspiratie nodig zou zijn, dan zou dat wel komen bij het optreden van “The Pink Floyd Project”. Onder het genot van de psychedelische teksten van Roger Waters doordacht Tiddo de laatste strategische posities en was “The Wall” compleet. Niemand zou morgen door deze Muur van Havelterberg heen weten te breken!

  De volgende dag om 14.00 uur zag het plan van Tiddo er helaas veel minder onoverwinnelijk uit. Donkere wolken trokken zich samen boven de Havelterberg… Michel was nergens te bekennen en hij was natuurlijk niet zomaar “Another Brick in the Wall”…

  Snel werd een noodplan in werking gesteld. Carel werd op pad gestuurd om te kijken wat er aan de hand was. Aangekomen op de Bascule trof hij een onwezenlijk tafereel aan. Michel leek getroffen te zijn door het Sneeuwwitje-syndroom; hij was niet wakker te krijgen. Hij lag er nogal ‘comfortabel gevoelloos’ bij…

  Ineens dacht Carel aan Pink Floyd… “Comfortably Numb” ? Was dat misschien de manier om Michel wakker te krijgen? Zachtjes begon Carel in Michel zijn oor te zingen:

  Hello? Hello? Hello?
  Is there anybody in there?
  Just nod if you can hear me
  Is there anyone at home?
  Come on now
  I hear you're feeling down
  Well I can ease your pain
  Get you on your feet again
  Relax
  I'll need some information first
  Just the basic facts
  Can you show me where it hurts?

  … Langzaam deed Michel zijn ogen open en keek in het bezorgde gezicht van Carel. Na 3 voorzichtige slokjes kamillethee was Michel weer op 50% van zijn krachten en kon hij toch nog een halve wedstrijd meedoen.

  De wedstrijd tegen Rouveen had een episch gevecht moeten worden tussen de nummers 1 en 2 uit de zesde klasse. De briljante strategie en de motiverende woorden van Tiddo hadden ons echter veranderd in een leger van marcherende klauwhamers. We waren aanvallend niet te stoppen en gaven achterin sowieso helemaal niets weg. Voor de rust wist Greemm twee keer te scoren op aangeven van Kartal. Na de rust gooide Leon de wedstrijd helemaal in het slot. 3-0.

  Hiermee was onze eerste titel van het seizoen een feit: Herbstmeister!!!

  Het biedt geen enkele garantie voor de rest van het seizoen, maar deze hebben we maar vast binnen! Samen met Master Rick en zijn fust is de titel uitgebreid gevierd!

  Namens de gehele selectie en staf:

  Fijne Feestdagen en een Geweldig Nieuwjaar!

  In februari gaan we verder!