• Eerste speelronde 35+ en afscheid Michel Baar

  Op vrijdag 23 september is de eerste speelronde van het 35+ seizoen gespeeld.

  Vanwege de enorm hoge gas- en elektraprijzen was er voorafgaand aan de wedstrijden een belangrijk energie-overleg op de Havelterberg gehouden. Diverse besparingsmogelijkheden werden hierin besproken. Een belangrijke mogelijke besparing zou gevonden kunnen worden in de verlichting van ons veld. Ons eerste idee was om in het donker te spelen, maar dit bleek helaas niet toegestaan. Een alternatief leek ons om de wedstrijden in de middag af te werken. Ook dit bleek onmogelijk vanwege de vele vrijdagmiddagborrels die al waren ingepland en natuurlijk niet geannuleerd konden worden.

  Een andere besparing dachten we te kunnen vinden in het beperken van het gasverbruik. Kon de thermostaat van de douches wellicht wat omlaag? Zoals bekend is het erg gezond om koud af te douchen! Het zorgt voor een vitale uitstraling, het gaat huidveroudering tegen, verbrandt bruin vet, werkt ontgiftend en versterkt de algehele weerstand. Allemaal sterke argumenten om de gaskraan maar eens dicht te draaien… Helaas werd dit idee tijdens de vergadering direct geblokkeerd door een anoniem bestuurslid.

  Het ging dus alsnog een duur avondje worden… Bij het opstarten van de verlichtingsinstallatie werkten gelukkig niet alle lampen, dat scheelde toch nog een beetje! Met het team van FDS was op het laatste moment nog wel een deal gemaakt. Men zou lekker kalm aan doen; niet zweten en dus ook niet zo lang te hoeven douchen. Helaas had dit wel tot gevolg dat er door dit team slechts 2 puntjes werden verzameld in deze eerste speelronde…

  Desalniettemin was er nog wel een hoogtepunt op deze avond: Het afscheid van Michel Baar. Michel nam deze avond afscheid als actief voetballer en deed dat in stijl. In zijn laatste wedstrijd liet hij nog één keer zien hoe het ook kan… De keeper van de tegenstanders had hij al enige tijd wat te ver voor het doel zien staan en met dit soort situaties wist hij natuurlijk wel raad.

  Halverwege de eigen helft kreeg Michel de bal en hij bedacht zich geen moment. Uit stand kogelde hij de bal naar de andere kant van het veld… De bal vloog secondenlang door de peperdure lichtstralen van onze verlichtingsinstallatie en landde in volle vaart in het net van het doel. Beter gaat het niet meer worden; dus tijd om er definitief mee te stoppen!

  Na de wedstrijden bleef het nog lange tijd warm en gezellig in de kantine…