• DESZ4 - FDS2

  DESZ4 – FDS2 3-1

  Eindelijk de eerste wedstrijd van het seizoen!

  Na vele weken vol met intensieve trainingen was het dan eindelijk zover. Het seizoen 2021-2022 kon gaan beginnen. Uiteraard hopen we dat de wereld om ons heen nu stabiel genoeg blijft en we weer eens een normaal voetbalseizoen kunnen starten én ook afronden.

  In de laatste training voor de openingswedstrijd was door de technische staf alles uit de kast gehaald om ons optimaal voor te kunnen bereiden. Tijdens de training werd ons spel vastgelegd met behulp van een drone. Op basis hiervan konden we nog beter onze looplijnen verbeteren en werken aan ons positiespel.

  Dit seizoen is er trouwens ook het één en ander veranderd in de technische staf van ons team. Met het vertrek van Tiddo als leider was er een enorm gat ontstaan en het was ons al gauw duidelijk dat dit niet met slechts één persoon kon worden gedicht. Dit seizoen hebben we daarom een tweetal aangesteld dat moet gaan zorgen voor de voetbaltechnische begeleiding van de wedstrijden: Het komische duo Carel & Greem. Hoe de exacte verdeling gaat zijn tussen deze twee excentrieke leiders is ons allemaal nog niet helemaal duidelijk. Zoals het nu lijkt is Greem de hele week bezig om creatieve wedstrijdopstellingen in elkaar te flansen. Ondertussen is Carel vooral druk met de organisatie van feesten en partijen. Prima verdeling tot zover.

  Voor de eerste wedstrijd hadden de mannen besloten om een strikt selectiebeleid toe te passen. Alleen de spelers die ze echt wilden gaan gebruiken namen ze mee en zo vertrokken we naar Zwartsluis met 11 basisspelers en anderhalve wisselspeler, dat moest wel genoeg zijn. Voor de wedstrijd had ook Toby in zijn ruime horecanetwerk geïnformeerd en al ontdekt welke kenmerken onze tegenstanders zouden hebben. Zijn rapportage was kort en bondig: Een gemiddelde leeftijd van nog net geen 20; dat wordt een zware middag!

  Toen we aankwamen op de accommodatie van DESZ bleken onze tegenstanders niet alleen gemiddeld 20 jaar oud… ze waren ook nog met ongeveer 20 man komen opdraven. Daar werd  het natuurlijk allemaal niet makkelijker van. Volgens buienradar konden we deze middag ook nog het nodige noodweer verwachten. Blijkbaar was dit niet voldoende reden om de wedstrijd af te lassen… en dus trapten we om 14.30 uur af op een prachtig veld vol fijngemalen autobanden.

  De analyse van Toby bleek al direct aardig te kloppen. De meeste van onze tegenstanders hadden ook zo bij Start ’78 aan de slag gekund, want ze hadden blijkbaar afgesproken om er een soort van hardloopwedstrijd van te maken. In de eerste helft wisten we dit redelijk bij te benen en na een vlotte aanval over links wist Tom vanuit een lastige hoek fraai de 0-1 in het net te rammen. We hoopten dat we hiermee het moraal van onze jonge opponenten wel zouden weten te breken, maar dat bleek niet het geval. De krachtmeting ging gewoon door. Net voor de rust kregen we ongelukkig de gelijkmaker om de oren en zo gingen we met een gelijke stand de rust in.

  Tijdens ons welkome rustmoment had Pluvius besloten dat zijn tijd was gekomen en dus gingen ineens alle sluizen open. Een ware zondvloed werd uitgestort op het veld en op een gegeven moment spoelden de gemalen autobanden het veld haast af. We kregen nog een aantal mogelijkheden, maar uiteindelijk waren het toch de jongemannen uit Zwartsluis die nog twee maal scoorden en zo hun eerste verdiende overwinning behaalden.

  Helaas nog geen punten, maar op zich een prima begin van de competitie. Komende week hebben we even geen wedstrijd, maar 25 september gaan we verder met een thuiswedstrijd op de Baarg.